Kerttervezés

Egy kert tervezésekor a legfontosabb szempont, hogy milyen módon lesz használva a kert. Ennek az információnak a bitrokában tudja a kert tervező szakember az adott terület legjobb kihasználási lehetőségeit felvázolni a tulajdonosoknak. Természetesen a kert tervezésekor figyelembe kell venni a terület adottságait, a kert tulajdonosának igényeit és stílusát, valamint a kertbe tervezett vagy már meglévő növények és egyéb elemek egymáshoz való viszonyát.

A jó kerttervezés lehetővé teszi, hogy a kertet esztétikus és funkcionálisan is jól működő helyszínné alakítsuk, ahol a megrendelő jól érzi magát, akár azért, mert a kert szépségében gyönyörködik, amikor megpihen, akár azért mert különböző tevékenységeket tud végezni benne, legyen az hobbikertészkedés vagy baráti sütés-főzés.

Egy jól tervezett kert nem csak esztétikailag vonzó, de könnyen kezelhető is, amely hosszú távon örömet ad a tulajdonosának. Éppen ezért a kert tervezése során figyelembe kell venni a fenntarthatóságot, azaz számolni kell olyan elemekkel is, mint a vízfelhasználás, a növények biodiverzitását, és a karbantartásra fordított időt és energiát.

A kertet megálmodó tulajdonos és a majdan megépítő kertész számára is elengedhetetlen előre látni az elképzeléseket. Természetesen a terv fontos kiinduló pont a költségek megtervezéséhez is.

A kert tervezésről és kert építésről cikkeinkben bővebben is olvashat:

Érdekli ez a szolgáltatásunk?

Ajánlatot szeretnék kérni...