Filagória telepítése a kertbe

Egy pihenő kertből ma már nem hiányozhatnak az olyan kerti eszközök, tárgyak, mint a filagória vagy a kerti pad.

Amikor filagóriát telepítünk a kertbe, fontos figyelembe venni néhány dolgot:

  • Alapanyag: Az alapanyagot a filagória tartóssága és stabilitása miatt nagyon gondosan kell kiválasztani. Általában fém- vagy faanyagokat használnak, de fontos, hogy a kiválasztott anyag ellenálló legyen az időjárás viszontagságainak.
  • Méret és elhelyezkedés: A filagória méretét és elhelyezkedését a kert nagyságához és az adott terület felhasználási céljaihoz kell igazítani. Először érdemes felmérni, hogy mennyi hely áll rendelkezésre, majd ennek függvényében választani a megfelelő méretű filagóriát.
  • Talajelőkészítés: A filagória telepítése előtt érdemes alaposan ásni a területet, és eltávolítani a gyökereket, a kőzetdarabokat és a talajban található egyéb akadályokat. Ez segít megakadályozni a filagória instabilitását.
  • Növények: A filagória dekoratív céljából van telepítve, így érdemes gondosan kiválasztani a növényeket, amelyek rajta nőnek. Olyan növényeket válasszunk, amelyek szépek és jól illeszkednek a kert stílusához.
  • Karbantartás: A filagória rendszeres karbantartása elengedhetetlen a tartósság és esztétikai hatás érdekében. Érdemes időnként áttörölni a port és eltávolítani a növények felesleges részeit. Ha a filagória fából készült, akkor évente legalább egyszer érdemes lecsiszolni és újra festeni a védelem érdekében.

Érdekli ez a szolgáltatásunk?

Ajánlatot szeretnék kérni...

A kert tervezésről és kert építésről cikkeinkben bővebben is olvashat: