Kertgondozás - Kertfenntartás - Karbantartás

Nem elég megépíteni egy kertet, azt folyamatosan gondozni is kell ahhoz, hogy a megrendelő örömét lelje benne. Szakértő kezek folyamatos odafigyelése és munkája szükséges ahhoz, hogy fenntartsuk a szépen kialakított kert állapotát.

Rohanó világunkban sokaknak jelenthet megoldást, hogyszakképzett és gyakorlott kertészekre bízzák a kertgondozási munkákat. Ennek köszönhetően egy megfelelően ápolt kert családi és baráti összejövetelek helyszíne, a kikapcsolódás, és a feltöltődés valódi színtere lehet.

Gondoljunk csak bele, hányféle eszközre lenne szükségünk, ha a kertünket magunk akarjuk rendben tartani?!

A teljesség igénye nélkül lássuk a legfontosabb kert gondozási eszközöket:

  • Kések és ollók: A kerti munkákhoz elengedhetetlenek az éles kések és ollók, amelyekkel elvégezhetjük a növények metszését, formázását vagy éppen a fűnyírást.
  • Kerti szerszámok, pl a gereblyék, kapák, ásók, lapátok, csákányok és egyéb hasonló eszközök, amelyekkel a földet tudjuk megmunkálni, ültetni, átültetni és karbantartani.
  • Fűnyíró, fűszegély vágó
  • Locsolókannák: Bár a legtöbb kertben már van telepített öntözőrendszer, azért a teraszon, kaspókban kihelyezett növényekre is gondilnunk kell!
  • Komposztálók és szemetesek: A kertben található faleveleket, nyesedékeket, fűnyesedékeket és egyéb növényi hulladékot hasznosíthatjuk a környezettudatosság jegyében, így érdemes beszerezni egy komposztálót vagy szemetest a kertgondozáshoz.
  • Növényvédő szerek és az ezek kijuttatására szolgáló eszközök

Ezen eszközök mellett természetesen más kiegészítőkre is szükség lehet, például kesztyűkre, védőszemüvegre, sapkára vagy akár létrára is.

A megfelelő eszközök kiválasztása nagymértékben függ a kert méretétől, a növények típusától és a kertgazda saját igényeitől. Ezek beszerzése, karbantartása és tárolása mind megspórolható, ha a kertgondozást szakemberre bízzuk!


 

Érdekli ez a szolgáltatásunk?

Ajánlatot szeretnék kérni...

A kert tervezésről és kert építésről cikkeinkben bővebben is olvashat: