Minden címke 103


Mutasd az összes cikket...

Álmaink kertje - első rész

Természetesen mindenki vágyik egy helyre, ahol  a  nap végén kikapcsolódhat, relaxálhat és levezetheti  a munka okozta feszültségeket.  Éppen ezért fontos, hogy a kertünk nyugodtságot és harmóniát sugározzon.
 

Ahhoz , hogy megvalósítsuk álmaink kertjét , nagyon sok előkészületekre van szükség.  Először is le kell tisztázni magunkban , hogy mit is szeretnénk. A cél nyilvánvalónak tűnhet, mégis nagyon könnyű megfeledkezni róla, mert elvakíthatnak a fennálló adottságok. Szedjük össze  azokat a dolgokat amiket szeretnénk a kertünkben, majd ha ez meg van gyűjtsük mellé azt is amire szükségünk van.

Mindenkinek van egyéni stílusa, amely meghatározza, hogyan mutatjuk be magunkat a külvilágnak, milyen ruhákat veszünk, milyen sminket választunk és hogyan csinosítjuk otthonunkat.  Választásaink elárulják kik vagyunk és milyenek szeretnénk lenni. Ugyan ez vonatkozik külső környezetünkre is , mivel kertünk stílusa azt tükrözi, mi szerez örömöt nekünk. A külvilág, első benyomását házunk alapján szerzi rólunk. De ne feledkezzünk meg arról, hogy a stílus nem csak a dekorálásról szól, hanem annak szerves része a jó terv .
 

Mindenekelőtt döntsük el, hogy formális külsőt  vagy szabálytalan látványt szeretnénk e.  Ha az első mellett döntünk , akkor  egy szimmetriára és rendre alapozott , impozáns kertet kapunk , ahol  az egyes vonalak uralják a teret. Ha a szabálytalan látvány mellett tennénk le a voksunkat , akkor ott az ívelt formák és a lazán meghajló vonalak dominálnak.
 

A legjobb tervezésű kerteket erőteljes vonalakra és formákra alapozzák, amelyek meghatározzák a hely stílusát és  szerkezetét. A vonalak rendet írnak elő és átláthatóságot biztosítanak, míg a formák kitöltik a köztük lévő teret. Meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt és az arányt.  Ehhez nyugodtan készítsünk képeket , vázlatokat  és rajzoljuk rájuk kertünk jellegzetességeit, így leellenőrizhetjük a méreteket és az arányokat.


Miután letisztáztuk igényeinket, meg kell  alaposan vizsgálni a kertünket pár szempont alapján.

  • Milyen az elhelyezkedése?
  • Jelenlegi állapota?
  • Milyen típusú a talaja?
  • Árnyékos vagy napos?

Ha ezzel is végeztünk, akkor jöhet az anyagválasztás. Manapság már elég nagy választék áll rendelkezésünkre, ezzel is megkönnyítve a dolgunkat. Ne válasszunk egy-két fajta kertépítő anyagnál többet és győződjünk meg arról, hogy illenek e kertünk stílusához. 


A legnehezebb feladat a növények kiválasztása és  elrendezése.  Először is gyűjtsük össze az ismereteinket azokról a növényekről , amelyeket a kertünkben szeretnénk látni. A legfontosabb , a növények színének , textúrájának és formájának a kombinálása úgy, hogy az megfeleljen a kert  rendeltetésének. 

Olvasson szolgáltatásinkról, kattintson ide: Szolgáltatásaink - Kertépítés
Tekintse meg az általunk készített kerteket, kattintson ide: Galéria - Kertépítés