Minden címke 103


Mutasd az összes cikket...

Lélegző kertek varázsa

A tél elmúltával, a tavasz és a nyár elhozza  azokat az illatokat, melyekre hosszú ideje  annyira vágytunk. Nem sokan tudják, de egy kertben  több száz illattal is találkozhatunk, ha megfelelően ismerjük növényeinket és azok igényeik szerint ültetjük el őket. 

Meg kell keresnünk a kertünk szélvédett, napsütötte és fagymentes szegletét és ide ültessük el az illatozó virágainkat. Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy megtaláltuk, akkor bátran forduljunk segítségért kertépítőkhöz . Erre azért van szükség, mert a szél elfújja az illatokat, a nap pedig intenzívebbé teszi, így  sokáig élvezhetjük  virágaink illatait.

Gyors eredmény érdekében egynyári magokat és palántákat ültessünk.  A legcélszerűbb ha ezt áprilisban tesszük és  folyamatosan öntözzük, míg meg nem erősödnek.  Lehetőségeinkhez mérten szerezzünk be automata öntözőrendszert, így mindig  megfelelő mennyiségű vízhez juttathatjuk a növényeinket.

Legismertebb illatos virágunk a fehér vagy bíborszínű estike, kora este nyílnak és édeskés illatukkal betöltik az egész kertünket. Hasonló kellemes illatot áraszt a nyári viola és a szappanfű is, mindemellett csodálatos a viráguk.

A hagymás növények közül a tavasszal nyíló gyöngyvirágot,  játszintot és nárciszt válasszuk, mivel csodálatos ezeknek a növényeknek az illatintenzitása.

Az évelő növényeket úgy válogassuk össze, hogy folyamatosan nyíljanak tavasztól őszig.  Ezzel is fent tarthatjuk kertünk varázsát.

Fák és cserjék közül is válogathatunk , mivel számtalan illatos fajta létezik.  Például a lila akác finom illata, megnyugtatja a lelkünket , így ha tehetjük ültessünk a kertünkbe.  A hófehér futó jázmin gyönyörű virágaival és fantasztikus illatával elvarázsolja a megpihenni kívánó embereket.

Olvasson szolgáltatásinkról, kattintson ide: Szolgáltatásaink - Kertfenntartás
Tekintse meg az általunk készített kerteket, kattintson ide: Galéria - Kertfenntartás